Це показало тривале дослідження вчених зі Школи громадської охорони здоров'я Міннесотського університету (Minnesota School of Public Health), пише European Journal of Preventive Cardiology.
Також на тему: Їжа і психічне здоров'я: як харчуватися, щоб не було депресії
Доданим цукром називають той цукор, який не міститься в продуктах від природи. Коли ми їмо занадто багато цукру, його надлишок перетворюється в жир, який відкладається в різних жирових депо. Жирова тканина може виробляти небезпечні для здоров'я речовини.
Лікарі радять обмежити споживання доданого цукру / unsplash
Вчені проаналізували дані про те, скільки цукру з'їдали понад 3 тисяч учасників віком від 18 до 30 років. Спостереження тривали не менше 20 років, після чого кількість жиру в організмі учасників було визначено за допомогою комп'ютерної томографії на 25 році дослідження.
Наслідки надлишку цукру
Дослідження показало, що вживання цукру протягом 20-річного періоду було прямо пов'язане з тим, яка кількість жиру виявлялося в організмі, в першу чергу – навколо внутрішніх органів. Відомо, відкладення жиру в організмі пов'язані зі збільшенням ризику хвороб серця, онкології та цукрового діабету.
Вчені радять зменшувати кількість доданого цукру в раціоні: пити воду замість солодких напоїв, вибирати здоровий перекус замість солодощів.