Учені з Американської академії неврологої провели нове дослідження про сумісність продуктів і їх вплив на організм, зазначає Medicall Press.

Читайте також Яка їжа пришвидшує старіння: тривале дослідження

Дослідження

Протягом 5 років учені вивчали раціон 627 літніх людей. Середній вік становив 78 років. На початку дослідження всіх учасників попросили записати, які види продуктів вони зазвичай їдять і в якому поєднанні.

Результати були такими: люди, у яких згодом розвинулась деменція, поєднували продукти іншим способ, ніж ті, в кого не розвинулись нейродегенеративні захворювання.

Найбільш шкідливе поєднання

Для мозку людини найбільш шкідливим поєднанням виявився сніданок, який містив оброблене м'ясо та крохмалисті продукти, тобто картопля, печиво і тістечка.

Учасники, які харчувались такою ж кількістю м'яса, але поєднували його з овочами – мали менші ризики деменції.


Дбайте, щоб в раціоні було достатньо овочів / Фото Unsplash

Дієта – може бути чудовим способом запобігання деменції, зазначає автор дослідження Сесілія Самьері, доктор філософії з Університету Бордо у Франції. Адже важливо розуміти, як різні харчові поєднання впливають на мозок.

Що таке деменція?

Деменція – це важке захворювання, яке вражає людей переважно похилого віку. Пацієнт практично не усвідомлює, що з ним відбувається.

Деменція проявляється у соціальній дезадаптації, погіршується пам'ять, можливе порушення абстрактного мислення.

Продукти, які корисні для мозку

  • горіхи кеш’ю;
  • червоне м’ясо;
  • гранат і гранатовий сік;
  • зелені яблука;
  • сочевиця, нут, квасоля;
  • яловича печінка;
  • шпинат;
  • риба та морепродукти (особливо молюски).