Це вдалося з’ясувати американським науковцям, повідомляється у прес-релізі на сайті MedicalXpress.
Згідно з повідомленням, у дослідженні брали участь 30 людей, середній вік яких становив 26 років. Добровольців розділили на 2 групи, при цьому членам одної групи давали 42 грами 72-відсоткового шоколаду або шматок плитки тієї ж маси, виготовленої з рисового молока. Через 2 години у кожного піддослідного перевіряли зір.
Читайте також: Коли солодке можна: вчені назвали найкорисніший для здоров'я десерт
Виявилося, що темний шоколад більшою мірою покращував гостроту зору, ніж молочний. При цьому зростала контрастна чутливість, яка характеризує здатність розрізняти об'єкт при зменшенні інтенсивності освітлення. Науковці пояснюють це тим, що флавоноли сприяють збільшенню припливу крові до сітківки ока або зорової кори великих півкуль. Проте точна причина поки що залишається невідомою.