Як передає "Країна здоров'я", мармелад містить пектин, який сприяє більш активному виведенню з організму токсичних речовин, накопичення яких призводить до розвитку пухлин.

Читайте також: Вчені назвали продукти, які допоможуть гіпертонікам

Пектин – природний очисник організму, який сприяє виведенню важких металів (особливо таких, як довгоживучі ізотопи стронцію, цезію, ітрію), побічних продуктів метаболізму, холестерину, анаболіків, жовчних кислот та токсичних компонентів.

Окрім того, користь мармеладу для здоров'я значно більша, ніж від шоколаду, який є також чудовим антидепресантом, але більш калорійним.

Мармелад має іншу перевагу – його калорійність набагато нижча, ніж у шоколаду, тому він набагато безпечніший для фігури,
– додають лікарі.

Обирайте мармелад правильно – він не повинен бути яскравого кольору, такий мармелад містить багато барвників. Краще обирати мармелад кольорів, наближених до натуральних. За структурою він повинен бути однорідним та з кислуватим присмаком. Будьте обережені – прозорий мармелад є штучним.

Звісно, не захоплюйтесь дозволеним солодким, адже і від нього можуть бути негативні наслідки у вигляді зайвих кілограмів.