Ще раз наголошуємо, що потрібні додаткові дослідження для того, аби рекомендувати широке застосування яблучного оцту. Та ось кілька неочевидних ефектів цього методу.

Дивіться також Неочевидні причини, чому ви не худнете

Яблучний оцет може допомогти контролювати рівень цукру

Є дані, що яблучний оцет може покращити реакцію на інсулін і знизити рівень цукру в крові після їжі. Також доведено, що вживання яблучного оцту перед сном також знижує рівень цукру в крові натще після пробудження.

Яблучний оцет це такий собі "вбивця" хвороботворних мікроорганізмів, таких як стафілокок і кандида.

Оцет є досить поширеним консервантом у Кореї, оскільки він може запобігти росту кишкової палички та норовірусу в їжі.

Яблучний оцет сприяє схудненню

Ще одна досить вагома перевага яблучного оцту – це здатність пришвидшувати процес схуденння. Є дані, які вказують, що якщо приймати яблучний оцет до або під час їжі, – це допоможе із насиченням.

Деталі експерименту: учасники споживали приблизно на 200− – 275 калорій менше, коли поєднували в прийомі їжі яблучний оцет. А упродовж 3 місяців учасники, які приймали одну-дві столові ложки на день, спостерігали втрату ваги та зменшення жиру в організмі.

Оцет нормалізує рівень холестерину

Високий рівень холестерину та тригліцеридів напряму пов'язаний із ризиком серцевих захворювань.

Учені кажуть, що додавання яблучного оцту в раціон разом із низькокалорійною дієтою може знизити загальний холестерин і тригліцериди, а також підвищити "хороший" холестерин ЛПВЩ.