Як відомо, зайва вага є чинником ризику для розвитку безлічі небезпечних захворювань, передає "Країна здоров'я".
Зі слів медиків, 60% людей із зайвою вагою взагалі не мають уявлення про правильне харчування. Чимало людей вважають "правильною" їжею ту, яку вони приготували самі, незалежно від того, скільки у ній білків, жирів і вуглеводів.
Читайте також: Правда чи міф: що ти знаєш про вегетаріанство
Серед людей з низьким достатком ожиріння зустрічається майже в 2,5 раза частіше, ніж у тих, чий дохід середній або високий. Що цікаво, ті, хто прагне харчуватися збалансовано, витрачають на їжу приблизно на 15-20% менше грошей, ніж інші.
Аби уникнути ожиріння, фахівці радять їсти більше фруктів і овочів та у міжсезоння заморожувати або сушити фрукти і овочі. Також рекомендують замінити жирні сорти м'яса на менш жирні, частіше вживаючи курку, яловичину та рибу.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.