Експертка із харчування Кантха Шелке наполегливо рекомендує розморожувати м'ясо лише в один спосіб, аби воно було корисним, безпечним і смачним.

Дивіться також Ртуть у рибі: наскільки це небезпечно та як себе убезпечити

Почнемо з того, як не можна розморожувати м'ясо. Це дійсно важливо, адже розморожування продукту неналежним чином може призвести до харчових отруєнь та хвороб.

Не слід економити час на процесі розморожування. Не варто залишати шматок м'яса танути за кімнатної температури, класти у гарячу воду чи готувати мерзлим,
– наголосила експертка з харчування.

Ба більше, попри те, що багато мікрохвильових мають функцію розморозки, це також не найкращий варіант для розморожування м'яса.

Розморожуйте безпечно

Тож, як правильно розморожувати м'ясо, аби воно було не лише смачним, а й корисним і безпечним для вживання?

Кантха Шелке зазначила, що найбезпечніше місце для розморожування м'яса – це холодильник.

Просто покладіть пакет із м'ясом на тарілці в нижній частині холодильника після того, як дістанете його з морозилки.

Зазначають, що розморожене м'ясо можна буде безпечно зберігати в холодильнику 4 – 5 днів перед приготуванням. Але температура зберігання повинна бути не більшою, ніж 5 градусів.