Про це повідомляє Washington Post.
В ході досліджень вчені пропонували одній групі людей з'їдати після прийому їжі яблуко, а інший – випити яблучного соку. В результаті перша група споживали менше калорій в день. Розжована їжа виявилась більш корисною.
В джерелі повідомляють, що коли людина віджимає сік, то він втрачає частину найкорисніших властивостей фруктів. Фрукти є набагато кориснішими за сік, адже шкірка яблука, насіння малини і м'якоть містять велику частину волокон, антиоксидантів, фітонутрієнтів, вітамінів і мінералів.
Клітковина також є корисною для вашого кишечника, вона дає відчуття ситості і уповільнює всмоктування цукру, який ви вживаєте, в результаті чого зменшуються скачки інсуліну. Якщо ж тіло не може справлятися з потребою в інсуліні, може розвинутися діабет 2 типу.
Але коли людина п'є свої калорії замість того, щоб їсти їх, її мозок не отримує сигналу "Я ситий", як це відбувається з твердої їжею. Лікарі в джерелі радять пацієнтам жувати свою їжу, тому що люди схильні до надмірного споживання рідких калорій. Крім того, людина може відчути себе ситою відразу після випитої склянки соку, але це відчуття швидко випаровується, так як рідина швидко витікає з шлунка.
Читайте також: ТОП-7 корисних властивостей томатного соку