Про це пише Ivona.
1. Сирокопчені ковбаси
Небезпека сирокопчених ковбас, які часто виявляються в наших холодильниках в тому, що їх давно ніхто не коптить. Сьогодні багато виробників використовують коптильні рідини, в яких міститься небезпечний для здоров'я формальдегід.
Втім, варених ковбас теж варто уникати – їх виготовляють з геномодифікованої сої.
2. Червона ікра
Червона ікра зберігається дуже недовго і термін її придатності коротший, ніж час транспортування з тих місць, звідки вона родом. Виробники знайшли два виходи – сильно солити продукт або заморожувати. Але є і третій варіант – додавати уротропін або лимонну кислоту. На виході виходить формальдегід.
Читайте також: Чим замінити солодощі: топ корисних сухофруктів
3. Льодяники
Найчастіше в льодяниках можна виявити різні хімічні есенції, які сильно шкодять здоров'ю. У мережі з'явилося безліч страхітливих роликів з експериментами, що наочно демонструють, що відбувається у людини в шлунку, коли там виявляється цукерка.
Результати часом настільки страхітливі, що їсти льодяник потім довго не хочеться.
4. Шпроти
Свідомі виробники не приховують від своїх громадян, що в продукті міститься канцерогенна речовина бензопірен, яка належить до речовин першого класу небезпеки. А саме в шпротах її буває надто багато.
5. Молочні продукти тривалого терміну зберігання
Пастеризоване молоко зберігається в холодильнику у відкритому вигляді тижнями не просто так. При цьому фахівці стверджують: якщо молоко зберігається до двох тижнів, то це допустима норма, але якщо більше – то в продукт додали антибіотики.
6. Кавуни та дині
Купувати кавуни раніше серпня – смертельно небезпечно для здоров'я. А найкраще утриматися до вересня – тоді буде більше шансів з'їсти кавун, який дозрів без додаткової обробки.
Читайте також: ТОП-поради, як обрати найсмачніший кавун
М'ясо бройлерів, яким на сьогодні заповнені прилавки всіх м'ясних відділів, не можна виростити без гормонів росту. Курчат годують великою кількістю жіночих гормонів, включаючи прогестеронові, а тому їх м'ясо стає небезпечним для здоров'я.
8. Плавлені сирки
Лікарі запевняють, що цей продукт взагалі не засвоюється шлунком. Проте популярність сирків не зменшується, в основному через їх невисоку вартість.
9. Солодкі газовані напої
Солодкі газовані напої – це мікс цукру, хімії і газів. Відомий факт – кока-кола, наприклад, позбавляє від залишків вапна та іржі.
Після цього не хочеться знати, що відбувається з шлунком. Не менш шкідливі і соки в пакетах, які давно не можна назвати натуральними.