Для того, щоб вибрати смачний та соковитий кавун звертайте увагу на:

Розмір. Кавун вибирайте не найбільший і не найдрібніший – кілограмів 5-7. Бійтеся гігантських ягід (цілком можливо, що він "сьорбнув" лишку добрив) на тлі дрібних.

Забарвлення. Кірка кавуна має бути контрастною, тобто максимально чітко позначені темні і світлі смуги.

Кірка кавуна. На дотик кірка повинна бути дуже твердою: якщо кавун дозрілий, ви не проколите її нігтем.

Звучання. Кавун повинен резонувати: покладіть його на долоню лівої руки, а правою рукою стукайте у бік. Кавун повинен віддаватися в лівій руці.

Хвостик. Він повинен бути помірно сухим.

Плямочка збоку. Якщо вона є, значить, кавун встиг дозріти на грядці. Колір плями повинен бути насичено-жовтим, темно-оранжевим, але не білим!

До слова, щоб перевірити кавун на стиглість, його кидають у воду, якщо спливе – значить стиглий.

Якщо їсти недозрілий кавун ймовірність отруєння буде вищою, ніж якщо їсти перестиглий. А зазвичай, зривають якраз недостиглі ягоди…

Більше про те, як обирати кавуни і дині в нашому матеріалі.