Абсолютно уникати вживання хліба не потрібно, але варто обирати конкретні його види, аби отримати користь.

Дивіться також Чи можна їсти гранат із кісточками

А враховуючи той факт, що Спілка американських дієтологів рекомендує, щоб 45% – 65% ваших щоденних калорій надходили з вуглеводів, зокрема із зернових культур, споживати хліб потрібно.

Не варто виключати хліб з раціону навіть тим, хто хоче схуднути / Фото Unsplash

Розповідаємо, які види хліба є найкориснішими та як його правильно вибирати.

4 корисні види хліба

  • Житній – найдієтичніший, містить утричі більше клітковини, ніж білий, і має всього 165 калорій. Хліб добре засвоюється організмом завдяки високому вмісту клітковини. А також багатий амінокислотою – лізин, яка позитивно впливає на стан клітин шкіри, м'язів та сприяє еластичності судин.
  • Мультизерновий. Цей хліб випікається із суміші борошна вищого ґатунку та насіння. теж має відносно низьку калорійність – лише 250 калорій. Його радять їсти його на сніданок, або під час перекусу.
  • Вівсяний хліб. Із назви зрозуміло, що випікають хліб із вівсяного борошна, а, як відомо, вівсянка має безліч корисних властивостей. Цей хліб сприяє схудненню, знімає набряки, знижує рівень "поганого" холестерину в крові і має гарний впливає на стан кишківника. Щодо калорійності – у вівсяному хлібі 260 калорій.
  • Висівковий. Цей хліб корисний завдяки вмісту висівок, які є зовнішньою оболонкою зерна, багатого на корисні мікроелементи й вітаміни групи В. Висівки чудово регулюють процеси травлення, допомагаючи очистити організм від шлаків та зайвої води. У висівковому хлібі всього 227 калорій.