Цій категорії людей рекомендується заповнювати половину тарілки некрохмалистими овочами – це ключова частина методу "діабетичної тарілки".

Дивіться також У чорному шоколаді виявили важкі метали: наскільки це небезпечно

Окрім клітковини, овочі містять багато антиоксидантів, а тому це ще одна причина, чому варто стежити за тим, аби добирати щоденну рекомендовану норму.

Які продукти містять багато антиоксидантів

  • Темно-зелені листові овочі – капуста, шпинат, листова капуста і мангольд багаті. У них багато вітамінів A, C і K, фолієвої кислоти і альфа-ліпоєвої кислоти, яка сприяє підвищенню чутливості до інсуліну.
  • Цвітна капуста містить вітамін C, бета-каротин і сульфорафан. Це низькокалорійний овочі, який містить клітковину і може допомогти знизити ризик діабету 2 типу.


Усі сорти капусти є дуже корисними для здоров'я / Фото Unsplash

  • Броколі містить вітаміни A, C, K, фолієву кислоту, клітковину і калій. Якщо споживати броколі регулярно, це позитивно вплине на стан судин.
  • Помідори багаті на вітаміни A і C, а також лікопін – антиоксидант, який сприяє кращому контролю рівня цукру в крові.
  • Баклажани багаті на антоціани, які мають антиоксидантні властивості, що своєю чергою допомагають боротися з клітинним пошкодженням.
  • Буряк у цьому списку завдяки нітратам, які допомагають знижувати кров’яний тиск і підтримувати здоров’я кровообігу. Також він містить магній і калій, які сприяють більш здоровому рівню тиску.