Результати дослідження опубліковані в Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, передає Nashamama.
Під час експерименту науковці стежили за двома групами добровольців. Перша група мала з’їсти порцію морозива за 5 хвилин, а друга – протягом півгодини.
Читайте також: Чому краще не брати їжу на борту літака
З’ясувалось, у тих, хто розтягував задоволення, спілкувався з друзями і ласував морозивом впродовж півгодини, виробився так званий гормон ситості – пептид YY, а у тих, хто впорався з холодним десертом за п'ять хвилин – його не було.
Тому науковці рекомендують обідати і вечеряти не наодинці, аби не з'їсти більше, ніж необхідно організму, таким чином уникаючи переїдання і збільшення зайвої ваги.
Якщо розмовляти під час їжі з друзями чи колегами – ви швидше відчуєте ситість
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.