Портал Lifehacker зібрав 5 правил зберігання їжі, які насправді є помилковими.
М'ясо не можна заморожувати повторно
Повторно можна заморозити м'ясо, курку і будь-які інші продукти, якщо вони були розморожені в холодильнику при температурі 5°C або нижче. Від цього можуть постраждати лише смакові якості продуктів.
При розморожуванні і повторному заморожуванню порушується цілісність клітин, і смак стає трохи водянистим.
Читайте також: Дієтологи назвали головні продукти осінньо-зимового меню
Перед приготуванням м'ясо потрібно мити
Насправді, це не дуже гарна ідея. Так тільки збільшиться ризик потрапляння потенційно небезпечних бактерій, які можуть перебувати у воді, на інші продукти.
Мити обов'язково потрібно фрукти і овочі, особливо якщо вони росли близько до землі.
Не можна прибирати їжу в холодильник до повного охолодження
Мікроорганізми швидко розмножуються при температурах від 5 до 60°C, тому не варто довго тримати швидкопсувні продукти при кімнатній температурі перед тим, як поставити їх в холодильник.
Зачекайте близько 30 хвилин, поки від їжі не перестане йти пар, і прибирайте.
Якщо немає неприємного запаху, то можна їсти
Зазвичай, неприємний запах у продуктів виникає через дріжджовий грибок або цвіль. Але хвороботворні бактерії можуть розвиватися в продуктах і ніяк не впливати на їх зовнішній вигляд і запах.
Читайте також: Продукт, від якого хочеться ще більше їсти
Рослинна олія знезаражує їжу
Додавання в їжу рослинної олії зовсім не гарантує, що ви убезпечили себе від всіх мікробів. Якщо продукти були оброблені неправильно, масло вас не врятує.