Як здійснили відкриття
Вони вивчили роботу фактора росту фібробластів FGF21 – це ендокринний гормон, який контролює регуляцію енергетичного балансу організму. Раніше дослідники з'ясували, що він продукується в печінці у відповідь на вживання цукру і впливає на чутливість клітин до інсуліну.
Читайте також: Чотири причини, чому нас тягне на солодке
У рамках дослідження вчені виявили, що білок змінює активність нейронів у вентрально-медіальній частині гіпоталамуса. Саме ця ділянка мозку відповідає за гормональний обмін та відповідає за такі функції, як терморегуляція, сон, харчова і статева поведінка.
Чутливість до глюкози підвищують рецептори нейронів
Наразі дослідники працюють над розробкою препаратів-аналогів FGF21, які допоможуть контролювати потяг до солодкого.
Подібні препарати вже використовують для лікування діабету й ожиріння.