Так, фахівці із здорового харчування розвінчали поширений міф про те, що алкоголь треба вживати з жирними стравами, пише Сosmo.
Німецькі дієтологи зазначають, що жирне м'ясо, смажені страви і майонезні салати дійсно здатні уповільнити дію алкоголю на організм, однак таке поєднання викликає дуже високий ризик шкоди здоров'ю.
Адже жирні продукти створюють велике навантаження для організму, а в поєднанні з алкоголем, це навантаження подвоюється.
З алкоголем не рекомендується будь-яка гостра їжа, часник, хрін, цибулю, гірчиця, перець, оцет. Саме ці продукти сповільнюють окислення алкоголю.
Найкраще перед прийомом алкоголю з'їсти легку білкову страву, наприклад, рибу або птицю з вуглеводним гарніром. А як гарнір можна обрати стравам з картоплі, рис та овочі – вони уповільнюють всмоктування алкоголю, а також діють як адсорбенти, частково виводячи алкоголь з організму.
Читайте також: Як позбавитися похмілля: корисна інфографіка