1. Одним з таких продуктів є оброблене м'ясо, адже пластиковий контейнер може його позбавити смаку та зменшити кількість корисних речовин. Зокрема, це стосується котлет та відбивних, повідомляє Мaximum.
Читайте також: Чому краще не брати їжу на борту літака
2. У свіжих яйцях та стравах з яєць значно швидше збільшується кількість небезпечних бактерій (кишкової палички, сальмонели).
3. Якщо переливати супи та рагу у гарячому вигляді, то вони можуть втратити смак і користь. Після охолодження їх можна спокійно зберігати у пластиковому посуді.
4. Зберігання свіжих салатів з овочів у контейнері не продовжить їхнього "життя" – пластик може змінити смак, а продукти почнуть швидше псуватись.
5. Молочні продукти та молоко дуже швидко псуються у пластиковій тарі.
До слова, американські педіатри переконують, що харчові додатки та речовини, які використовуються у виготовленні контейнерів для їжі, можуть завдати непоправної шкоди дитячому організму.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.