До того ж, вона може принести й інші переваги, якщо включити кінзу в раціон, інформує "Жіночий світ".

1. Захищає від окислювального стресу

Такий стрес може викликати дегенеративні захворювання, включаючи деякі види раку, серцеві захворювання, артрит, хворобу Альцгеймера, дегенерацію жовтої плями та інші.

Читайте також: Як виявити діабет: 5 ранніх симптомів хвороби

У коріандрі міститься флавоноїд кверцетин, який має потужні властивості антиоксидантів. Вони допомагають захистити клітини організму від ушкоджень, викликаних вільними радикалами в організмі.

2. Знизить рівень цукру в крові

Дослідження вчених показало, що коріандр допомагає покращити роботу печінки та регулює рівень цукру в крові у пацієнта з діабетом. До того ж, варто додавати свіжу зелень кінзи у салати, смузі та коктейлі, щоб понизити рівень цукру в крові та покращити самопочуття.

3. Позбавить від безсоння

Ця рослина заспокоює нерви і покращує сон завдяки своїм седативним ефектом. Дослідження з фармакології показало, що кінза є на рівні антитривожних ефектів з популярним лікарським засобом "Дізепам", який має снодійну дію.

4. Захищає від серцево-судинних захворювань

Дослідження Американської асоціації серця показало, що харчування, збагачене калієм, зменшує рівні натрію в організмі, відтак контролює рівень артеріального тиску. Кінза допомагає розчинити холестерин в артеріях, таким чином вона захищає від атеросклерозу та серцевих захворювань.

5. Позбавить від інфекцій сечових шляхів

Антибактеріальні властивості кінзи здатні боротися проти інфекцій сечових шляхів, які можуть бути викликані кишковою паличкою, бактеріями стафілокока, генетикою або діабетом.

6. Захищає від харчового отруєння

Антибактеріальні властивості коріандру допомагають захистити від інфекцій та токсинів, а також від дизентерії, сальмонели, холери.

Читайте також: Як вберегтися від харчового отруєння на пікніку: важливі моменти

7. Заспокоює розлад травлення

Коріандр також зможе улагодити нудоту, запобігти газоутворенню і здуттю живота, полегшити розлад і печію. Він допомагає покращити травлення, допомагаючи робити травні ферменти, які допомагають в розкладанні їжі.

8. Захищає від раку товстої кишки

Коріандр знижує ризик розвитку раку товстої кишки шляхом зниження рівня холестерину і збільшення виділення стеринових з’єднань і жовчі. Відповідно, це знижує токсичні рівні в товстій кишці, знижуючи ризик розвитку раку.

9. Запобігає неврологічним захворюванням

Харчування з високим вмістом куркуми, перцю, гвоздики, імбиру, часнику, кориці і коріандру допомогли запобігти запаленню, що викликає ці руйнівні захворювання.

10. Позбавляє від алергії, опіків і подразнення шкіри

Коріандр допомагає заспокоїти реакцію імунної системи проти алергенів. Щоб заспокоїти опіки, необхідно нанести на шкіру свіжу кінзу, попередньо перемішавши з кокосовою олією.