Про це повідомили у прес-центрі Міністерства охорони здоров’я.

У зв’язку з цим, міністерство закликало обласні департаменти охорони здоров'я дотримуватись чіткої інструкції для негайного отримання протиботуліністичної сироватки.

Читайте також: Ботулізм в Україні: причини, симптоми та профілактика

Також звернулися і до українців, з проханням не вживати харчові продукти, про якість яких достеменно невідомо.

До факторів ризику належать споживання в'яленої, солоної та консервованої риби, консервів або виробів з м'яса, якщо вони не проходили термічну обробку перед вживанням.

Як відрізнити ботулізм від звичайного харчового отруєння:

Більше новин про лікування різноманітних захворювань, медицину в Україні, здоровий спосіб життя та харчування, вагітніть та пологи, відкриття у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.