Людина шкодить корисній мікрофлорі, ведучи неправильний спосіб життя, пише Cosmo.
Читайте також: Чим небезпечна вулична їжа: пояснення харчового технолога
На це такоє впливають стреси та неправильне харчування. Через розмноження патогенних мікроорганізмів у людини можуть виникнути хронічні хвороби організму.
Якщо у людини виникли проблеми з мікрофлорою, то у неї з’являються здуття, біль у животі, дефіцит поживних речовин. Проблеми можуть спричинити анемію та ожиріння, а також запалення слизової кишківника.
Щоб уникнути цього потрібно їсти продукти для здоров’я кишківника– продукти з пробіотиками (живими бактеріями). Останні добре зміцнюють імунітет та сприяють розмноженню корисної мікрофлори.
Корисно вживати ферментовані продукти – кефір, квашена капуста, квас, консервовані огірки і помідори, айран, сир, чайний гриб. Організму таку їжу легше перетравлювати. Ці продукти можуть запобігти багатьом хворобам, зокрема раку.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.