Тому навіть якщо ви вирішили взяти там їжу – потрібно правильно її обрати. Дієтолог Альбіна Комісарова радить: головне, щоб "іноді" не перетворювалися на "часто".
Читайте також: Нічні зміни та харчування: як не набрати зайвих кілограмів
Що вибрати у закладах швидкого харчування
1. Обирайте бургери стандартного або малого розміру, big n' tasty купувати не потрібно.
2. Купіть краще морквяні палички, яблучні дольки, овочевий салат у фаст-фуді.
3. Нехай шаурма / бургер будуть без додаткових добавок: сир, бекон і соусів: кетчуп замість майонезу.
4. Шукайте просто м'ясо/рибу/птицю. Досить часто закладу фастфуду роблять м'ясо на вогні (шашлик). Або ви можете попросити покласти на тарілку окремо м'ясо/піту/лаваш/хліб і овочі, щоб можна було контролювати скільки й чого ви з'їли.
5. Якщо заклад індійської / ліванської кухні, вибирайте вегетаріанські варіанти з хумусом і тофу.
6. Якщо є бажання з'їсти картоплю фрі – беріть маленьку, просіть не солити, і діліться з друзями. Якщо не смакує – то попросіть сіль окремо, щоб ви могли контролювати її кількість.
7. Беріть до основної страви салат, він є практично скрізь.
8. Уникайте продуктів в паніровці, вони містять велику кількість жиру.
9. З напоїв вибирайте тільки воду, чай, кава. Солодкі газовані напої дають додаткові калорії, підвищують апетит. А молочні коктейлі ще й додаткову порцію жирів.
10. З соусів віддавайте перевагу кетчупу, всі інші містять трансжири.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.