На своїй сторінці у фейсбуці Уляна Супрун описала корисні властивості кожного інгредієнту традиційної різдвяної страви та дала поради, як краще приготувати кутю з користю для здоров'я.
Читайте також: Бабусин рецепт: як Ольга Сумська готує різдвяну кутю – ексклюзив
До слова, сайт "24" підготував спецпроєкт "12 страв на Святвечір". Тут ви знайдете рецепти 12 пісних страв з фото. Кожну із цих страв ви легко зможете приготувати вдома.
Як корисно приготувати кутю: поради Супрун
Не передайте куті меду
"Мед — не цілющий і не природніший за буряковий цукор. Для нас це додані прості цукри, ще й здебільшого фруктоза, що шкодить бактеріям кишківника та нашому жировому обміну. В сухофруктах та родзинках цукру вдосталь", – рекомендує ексміністерка МОЗу.
Мийте пшеницю
Уляна Супрун переконує, що краще промити пшеницю перед замочуванням, або поміняти воду через годину.
"Якщо пшеницю не замочити, варити доведеться довго. Але пшениця, як і інші злаки та незлакові крупи, має на собі рештки фунгіцидів – протигрибкової отрути. Нам вона не потрібна", – написала ексміністерка у соціальних мережах.
Поради, як корисно приготувати кутю / Фото: milaclub.com
Горіхи не потрібно замочувати, але обов'язково промити
Промити пшеницю
"Декому пшениця може здатися твердою і недостатньо смачною чи солодкою. Є один секрет, нетрадиційний. Спробуйте її промити і трохи проростити. Наприклад, загорніть насіння у вологий кухонний рушник. Таке зерно почне робити із крохмалю декстрани і цукри, тобто буде солодше. А білок насінини стане вологим і більш доступним до травлення, бо з міцно збитого ковалетними зв’язками комка він перетвориться на живі окремішні білки в колоїдному стані", – зазначила Супрун.