Український дієтолог Світлана Фус розповіла на своїй сторінці в Instagram, яких правил варто дотримуватися, щоб не погладшати у холодні пори року.
Читайте також: Яким має бути здорове харчування
"Настали холоди, світлішає пізніше, темніє раніше – відмінний привід набрати пару-трійку зайвих кілограмів, чи не так?! Цього можна уникнути, змінивши режим харчування в холодну пору. Так як же харчуватися восени, щоб їжа зігрівала, але не впливала на нашу вагу?" – написала дієтолог.
За її словами, їсти потрібно регулярно, повноцінно, і ні в якому разі не відмовлятись від прийомів їжі. До речі, їжа обов'язково має бути в теплому вигляді, адже такі страви краще зігрівають і насичують наш організм.
Дієтолог рекомендує їсти тушковані, варені або запечені овочі замість сирих. Також варто не забувати про каші, які допомагають нормалізувати обмін речовин і наповняють організм корисними речовинами, мінералами і вітамінами.
Трохи збільшуємо калорійність раціону в холодну пору, але не зловживаємо. Достатньо вживати на 100-150 калорій більше, ніж влітку. А це одна додаткова порція каші або 30 грамів насіння,
– додала вона.
Також, експерт радить обов’язково вводити в раціон бобові: сочевицю, горох, квасолю, нут, які можна їсти кілька разів на тиждень. Окрім того, варто їсти овочеві супи, які легко засвоюються організмом і додають енергії.
"Дотримуючись цих нескладних правил, ви збережете свою фігуру, хороше самопочуття і міцний імунітет. А ще не забувайте побільше рухатися, виходити на прогулянки і дихати свіжим повітрям", – підсумувала дієтолог.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.