Щоб знизити ризики виникнення хвороб серця і судин, фахівці рекомендують споживати червону ікру, передає "Сегодня".
Що цікаво, у Японії чи не найнижчі показники смертності від серцево-судинних хвороб. На думку експертів, важливу роль тут відіграє їхня кухня, у якій багато морепродуктів, зокрема, червона ікра. До слова, Японія є найбільшим імпортером ікри у світі.
Читайте також: Чому не можна їсти холодне м'ясо
Чому червона ікра така корисна? У ній міститься дуже багато поліненасичених жирних кислот Омега-3, зокрема, ДГК, котра є тільки у морепродуктах та ікрі і не може засвоюватись з рослинної їжі.
Червона ікра корисна для здоров’я серця
Червона ікра вважається делікатесом в усьому світі з двох причин: завдяки своєму чудовому смаку та великому вмісту поживних речовин. До її складу входять білки, що легко засвоюються (32%), лецитин, кальцій, йод, фосфор, вітаміни групи В, А, Д, Е, фолієва кислота,
– каже кандидата медичних наук Світлана Ташова.
Добова норма споживання для дорослої людини складає близько 20 грамів червоної ікри (2 чайні ложки).
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.