Доктор Сара Кемп 30 років займається дослідженнями в області харчування і вирішила нарешті вивести таку формулу, пише Daily Star.

Також на тему: Чому варто їсти спаржу: 5 корисних властивостей

В неї вийшло ось таке рівняння: (i @ -14 ° C + ½S + UDS + 12s) x 2 = MF *. Виглядає складно, але насправді це опис послідовності дій, які допоможуть отримати від морозива максимальну насолоду.

Морозиво має мати температру 14 градусів
Морозиво має мати температуру 14 градусів / unsplash.com

Як правильно їсти морозиво

  • Витягніть десерт з морозилки й залиште його поки не нагріється до правильної температури – 14 градусів. Це займе близько 15 хвилин.
  • Використовувати потрібно дві ложки: однією відділяти порції, а іншою їсти.
  • Морозиво потрібно класти на кінчик язика, щоб відчути перші нотки смаку. Це зручніше робити, якщо тримати ложку, якою ви їсте, догори дном.
  • Потім потрібно повільно почати обертати ложку в роті, щоб відчути не тільки смак, але і текстуру морозива. Здійсніть повний оберт.
  • Після цього зробіть плавний і глибокий вдих ротом – так ви приєднаєте верхні рецептори й відчуєте ті відтінки смаку, які зазвичай залишаються непоміченими.
  • Тримати морозиво у роті потрібно 12 секунд і тільки потім ковтати. Воно має повністю розтанути.

Науковиця радить не налаштовуватися на прийом їжі, а спробувати насолодитися смаком десерту.