Фахівці з університету в Медісоні провели експеримент, в якому взяли участь 20 людей, пише Science Daily.

Читайте також: П’ять спецій, які прискорять обмін речовин

Одна частина людей харчувалися звичайними сніданками, а у раціон іншої групи додавали 25 грамів перемелених цвіркунів.

Цвіркуни покращують травлення
Цвіркуни покращують травлення

Результати дослідження показали, що у тих людей, які їли цвіркунів, покращився стан кишківника. До того ж, у них знизилася кількість шкідливого білка TNF-альфа. Велика кількість цього білка призводить до появи хвороби Альцгеймера, онкології та депресії.

До того ж, вживання комах збільшило кількість корисних речовин в організмі.

Раціон, в якому є цвіркуни, сприяв зростанню корисних для кишківника мікроорганізмів. Зокрема збільшилася кількість біфідобактерій, які входять до складу йогуртів та продуктів на основі молока.

Вживання цвіркунів збільшує корисні речовини в організмі
Вживання цвіркунів збільшує корисні речовини в організмі

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.