Деякі спеції здатні покращити обмін речовин, пише Cosmo.

Читайте також: Чому не можна зберігати їжу в харчових контейнерах

Імбир

Він вважається найпотужнішим антиоксидантом. У імбирі міститься активний компонент гінгерол. Який покращує травлення та утилізує жири. Його можна додавати до раціону, у каву або ж чай.

Імбир
Імбир

Куркума

У цій індійській спеції є поліфеноли – речовини, завдяки яким відбувається активне спалювання жиру і прискорення метаболізму.
Куркума додасть смаку рису, булгуру, сочевиці та омлету.

Кориця

Ці спеції можуть знижувати рівень глюкози в крові, відтак, боротися з утворенням жирових відкладень.
Корицю можна додавати до випічки, напоїв та вівсянки.

Кориця
Кориця

Кмин

Приправа вважається ефективною для зменшення жиру через високий вміст фітостеролу. Остання речовина здатна прискорювати метаболізм. Кмин можна додати у м’ясні страви та салати.

Кмин
Кмин

Перець

Червоні та чорні перці містять капсаїцин – активний компонент, що здатний знижувати відчуття голоду та апетиту. Завдяки цьому посилюється швидкість спалювання жиру.

Перець чудово поєднується з овочами та м’ясом.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.