Як відомо, природні цукри, які містяться у фруктах та ягодах, не є настільки небезпечними, як рафінований цукор, передає 24apteka.
Читайте також: Які солодощі мають лікувальний вплив на організм: відповідь медиків
Адже завдяки вмісту клітковини, пектину та інших корисних речовин, вони не так стрімко підвищують рівень глюкози у крові.
1. Виноград споживають для профілактики вікових захворювань, він має багато антиоксидантів, вітаміни С і В. Та лише одна чашка містить 23 г цукру.
Одна чашка винограду містить 23 г цукру
2. Ще один солодкий фрукт – вишні, як містять клітковину і вітамін С. Хоча вони і кислі, але одна чашка містить 20 г цукру.
3. Яблуко теж багате на вітаміни, харчові волокна і мінеральні речовини. Але лише одне яблуко в середньому має 19 г простих цукрів.
4. Ананаси мають вітамін С, магній та марганець, який допомагає регулювати рівень цукру в крові. Одна чашка нарізаних кілець ананаса містить 16 г цукру.
Одна чашка ананасу містить 16 г цукру
5. Чорниця може допомогти знизити рівень "поганого" холестерину в організмі, вона містить вітамін С, калій, кальцій, фосфор і магній. Але одна чашка чорниць містить близько 15 г цукру.
6. Вітаміни А і С, кальцій та калій – це про апельсини. Але один апельсин містить 13 г цукру.
7. Банани мають калій, магній та клітковину, а в одному плоді – близько 14 г цукру.
8. І замикають топ-8 персики. В одному круглому фрукті, окрім вітамінів, мінералів та антиоксидантів міститься до 13 г цукру.
Один персик містить 13 г цукру
Фото: Unsplash.
До слова, у деяких фруктах та ягодах містяться біоактивні компоненти, які можуть нашкодити здоров'ю організму.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.