Норма вживання цукру залежить від кількості спожитих калорій. пише Cosmo.

Читайте також: 4 калорійні продукти, які потрібно їсти під час дієти

Медики рекомендують споживати цукру не більше 10% від денної норми калорій. Тобто, якщо людина споживає 2000 ккал на день, то норма цукру – до 52 грами (12 чайних ложечок).


Цукор: скільки можна в день

Всесвітня організація охорони здоров'я радить вживати двічі менше цукру.

Цукор людина може вживати у чистому вигляді (цукор-пісок) або ж у певних натуральних продуктах (мед). Найбільше цукру міститься у печиві та цукерках, проте він міститься і в йогурті, і в сиропах. Натуральний цукор людина споживає зі фруктами чи овочами, молочними продуктами.

При надмірному вживанні цукру у людини погіршиться концентрація уваги, загостриться акне і збільшиться ризик виникнення зморшок. Якщо людина тривалий час вживатиме надмірну кількість цукру, то це може призвести до надмірної ваги, запалення, розвитку хронічних хвороб, діабету.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.