Стрес робить нас більш сприйнятливими до хвороб, у тому числі до застуди, підвищує кров'яний тиск і збільшує ризик розвитку діабету і депресії, пише дієтолог Джилл Корлеоне у колонці для Ehow.

Дієтолог назвала список продуктів, які можуть допомогти впоратися зі стресом.

Чорний шоколад

Ресвератрол, антиоксидант, що міститься в шоколаді, стимулює вивільнення серотоніну в головному мозку. Ця речовина відповідає за те, щоб ви відчували себе спокійним і щасливим. Поживні речовини в темному шоколаді також покращують кровотік і знижують кров'яний тиск.

Тим не менш, не зловживайте: тридцяти грамів шоколаду в день цілком достатньо.

Лосось

Жирні кислоти, які містяться в лососеві, захищають нейрони від пошкоджень, викликаних стресом, що особливо корисно для тих, чия робота пов'язана з постійними переживаннями. Щоб зберегти здоров'я, потрібно їсти лосось або іншу жирну рибу – наприклад, тунець або сардини, – два рази на тиждень.

Читайте також: Які продукти допомагають роботі мозку

Банани

Дефіцит вітаміну B6 зменшує вироблення серотоніну. Якщо ви регулярно будете їсти банани, це підвищить рівень вітаміну B6 у вашому організмі. Банани також багаті калієм – це живильна речовина, що допомагає знизити кров'яний тиск.

Листовий буряк

Кортизол – основний гормон, що відповідає за вашу реакцію на стрес. Він готує тіло до боротьби або втечі, наповнюючи його глюкозою для збільшення енергії. Хронічний стрес зменшує кількість магнію в організмі, що робить вас більш сприйнятливим до стресу.

150 міліграмів листових буряків підвищить рівень магнію в організмі, збалансує рівень кортизолу і допоможе зменшити тривожність.

Чай

Зелений і чорний чай містять амінокислоту L-теанін. Ця амінокислота збільшує вироблення дофаміну і серотоніну. Як і серотонін, дофамін є хімічною речовиною в головному мозку, що відповідає за гарний настрій. Так що чашка зеленого чаю може викликати у вас почуття радості і розслаблення.

Читайте також: Які продукти допоможуть подолати осінню депресію

Болгарський перець

Хрусткий і солодкий болгарський перець підвищує рівень імунітету, а також бореться зі стресом.

1/2 чашки червоного перцю містить 158 міліграмів вітаміну С – це більше, ніж в 200 мілітрів апельсинового соку.