Про це ГолосUA розповіла лікар Вікторія Савицька.
За словами фахівця, якщо ви схильні реагувати на перепади температури або погоди, зміну пори року, то варто переглянути свій раціон.
Його основою повинні бути натуральні продукти рослинного походження.
За словами лікаря, до найкорисніших продуктів, що допомагають виробленню гормонів радості ендорфінів відносяться гіркий шоколад, банани, червоний болгарський перець, грейпфрут, авокадо.
Також впоратися з осінньою нудьгою і привести в порядок судини допоможуть ненасичені жирні кислоти, зазначає Савицька.
Якщо організму не вистачає кислот Омега-3, то наші нервові клітини – нейрони – працюють в зниженому темпі, через що знижується емоційний фон і виникає почуття туги. Тому обов'язково включайте в раціон рослинні олії – оливкову, соєву, соняшникову, арахісову,
– додає лікар.
Також треба не забувати про рибу, особливо морські види.
"Вони містять велику кількість поліненасичених жирних кислот, які беруть участь в гормональному і ліпідному обміні, допомагають на біохімічному рівні підтримувати емоційну стійкість і опиратися депресії", – говорить експерт.
Крім того, потрібно їсти овочі та фрукти червоного і оранжевого кольору. Всі вони – персики, нектарини, кавуни, помідори, перці – впливають на рівень ендорфінів в крові.
Читайте також: П’ять продуктів, які додають енергії