Рання диня менш ризикована за ранній кавун. Адже вона росте повільніше.
Купувати її, радять фахівці, на ринку або в критих наметах. Купувати дині з землі не варто. Адже у таких – може не бути відповідних санітарних дозволів. А також дині, що лежать просто на асфальті біля дороги, вбирають в себе вихлопні гази, як і кавуни.
За зовнішнім виглядом. Хороша диня не повинна бути в тріщинках і плямах. Через них можуть потрапити хвороботворні бактерії.
За ароматом. Солодка, стигла диня має запах, що нагадує ваніль. Якщо ж ви понюхали диню і не відчули такого аромату, вона – недоспіла.
Злегка постукайте по дині рукою, якщо звук глухий – вона стигла.
Більше про те, як обирати кавуни і дині в нашому матеріалі.