Дослідники створили математичну модель для оцінки захворюваності злоякісними пухлинами, які викликаються незбалансованим вживанням семи видів продуктів, пише Live Science.

Читайте також: Що обов’язково потрібно їсти жінкам, які подолали рак грудей

Вони проаналізували дані двох національних обстежень, які ґрунтуються на дієтах американців

До факторів ризику вчені віднесли недостатню кількість вживання цільного зерна, фруктів, овочів і молочних продуктів, а також надмірне – приготованого м'яса, червоного м'яса і солодких напоїв.

Щороку у США виявляють рак у 80 тисяч дорослого населення. Все – через погане харчування.

Це відповідає відсотку випадкам раку, який пов'язаний з вживанням алкоголю, і становить 4-6% розвитку онкологічних хвороб.

Найближче пов'язаний з харчуванням був рак ободової і прямої кишки. У 2015 році понад 52 тисяч випадків колоректального раку були викликані неправильною дієтою (38% від загального числа випадків колоректального раку).

На другому місці – рак порожнини рота, глотки і гортані (14 400 випадків). Після цього – рак матки (3165 випадків) та рак молочної залози в постменопаузі (3060 випадків).

Вчені радять збільшити споживання фруктів, овочів, цільного зерна при цьому потрібно зменшити споживання м’яса та солодких напоїв.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.