Точний рецепт морозива Сангвіні тримає в секреті, повідомляє The Independent. Проте професор зазначив, що десерт містить какао-порошок, фундук і екстракти зеленого чаю. Вони, як відомо, мають антиоксидантні властивості, які покращують роботу серця і запобігають деяким захворюванням.

Такими ж властивостями володіють червоні ягоди, гранат, ягоди годжі, однак я виявив, що поки ці продукти добираються до нашого столу, вони втрачають свої властивості. Сухофрукти, какао-боби і зелений чай краще зберігають ці речовини особливо при низьких контрольованих,
– розповів учений.

Значне поліпшення здоров'я тих, хто їв це морозиво, вже показали проведені тести, результати яких опубліковані в науковому журналі Nutrition. Перед вживанням морозива учасники експерименту здавали кров для аналізу. Піддослідні сідали на велотренажер і крутили педалі так швидко, як могли. Половині учасників давали звичайне шоколадне морозиво, іншим – нове морозиво професора Сангвіні. Результати показали, що робота судин в людей, які їли морозиво з антиоксидантними властивостями, покращилася, в той час як у інших випробуваних не було помічено змін.

Якщо результати дослідження будуть підтверджені, морозиво ввійде до списку італійських продуктів з антиоксидантними властивостями.

Читайте також: З якими продуктами найкраще пити алкоголь