Гастроентеролог Анна Юркевич зазначила, що у будь-якому продукті містяться бактерії, Lifehacker. І чим довше такий продукт зберігається, тим більше у ньому накопичується бактерій.
Читайте також: Як обрати якісний шоколад: поради
Організм людини може впоратися з їх невеликою кількістю, проте якщо концентрація бактерій велика – то вони починають отруювати організм.
Людина може відчувати себе погано, проте причиною цьому не бактерії, а токсини, які вони виділяють. Тобто, за словами лікаря, термін придатності – це проміжок часу, за яке не утворюється критичне число бактерій.
Білий наліт на шоколаді – це не ознака того, що продукт зіпсувався. Він виникає тоді, коли його зберігали у різних умовах.
До слова, у світі є дуже мало людей, які не люблять поласувати шоколадом. Ласунам варто бути обережними, адже вони ризикують стати залежними.