Медики радять не їсти часник при захворюваннях шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка шлунка, панкреатит, холецистит), при каменях в жовчному міхурі і якщо вас турбує печінка, передає 24apteka.
Читайте також: Правда чи міф: що ти знаєш про вегетаріанство
Не можна їсти часник також при діареї, оскільки він загострює запальні процеси у кишечнику. Часник містить хімічні речовини, які можуть подразнювати слизові оболонки очей. Тож продукт протипоказаний і людям з захворюваннями очей.
Часник має властивість знижувати кров'яний тиск, що може значно погіршити самопочуття у людей, які страждають на гіпотонію.
Читайте також: Чим корисний для здоров’я часник: несподівані факти
При проблемах з нирками його не варто додавати до раціону, оскільки токсичні елементи, що містяться в цій рослині, можуть спровокувати загострення хронічних захворювань.
Часник також має властивість підвищувати апетит, тому людям, які мають намір схуднути, не рекомендується вживати його в їжу.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.