Як передає Ukrhealth, часник містить багато білкових речовин, вуглеводів та вітамінів. Часник містить вітаміни С, В6, В12, нікотинову кислоту, тіамін та рибофлавін.

Читайте також: Як обрати ефективну дієту, яка не зашкодить здоров'ю: цікаві поради від МОЗ

Часник також містить кальцій, калій, магній, натрій, фосфор та залізо, цинк, марганець, а вміст йоду втричі більший, ніж у цибулі.

Зелені стебла часнику мають каротин, а у складі ефірних олій є сірка, яка вражає найбільш стійкі мікроорганізми. Науковці довели, що часник вбиває навіть збудника холери – холерний вібріон.

Витяжка з часнику може зупиняти майже всі кишкові патогенні мікроби, зокрема, золотистого стрептокока. Ця невибаглива рослина має ще й ранозагоювальні та протизапальні властивості – вичавлений сік допомагає загоювати виразки, опіки та гнійні рани.

Часник підсилює опірність організму до різних інфекційних хвороб

Найвідоміша властивість часнику – він в декілька разів підсилює опірність організму до різних інфекційних хвороб. Також компоненти часнику сприяють жовчовиділенню, споживання цієї рослини розширює судини кровоносної системи, покращує роботу серцево-судинної системи, збуджує апетит, та має болезаспокійливі і антисептичні властивості.

Часник варто вживати для профілактики стенокардії і судинних тромбозів, адже аденозин, що є у часнику, має властивість розширювати коронарні судини і затримувати агрегацію тромбоцитів.

Часник містить багато білкових речовин, вуглеводів та вітамінів

Часник – незамінний продукт харчування діабетиків, адже має властивість сприяти посиленню утворення в печінці глікогену і зниження рівня цукру у крові.

Властивості часнику ефективно діють при запальних процесах у легенях, навіть якщо є нагноєння. Якщо у товстому кишківнику відбуваються процеси бродіння чи гниття – часник просто незамінний.

А ще часник чудово дезінфікує травний тракт та уповільнює згортання крові. Фітонциди, які є в часнику, здатні знищувати бактерії та сапрофіти. Флавоніти знімають спазми в судинах, сприяють зниженню тиску та допомагають виводити холестерин.

Небезпечних властивостей у часнику дуже мало, але вони є. Його не можна вживати людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту чи алергію на речовини, які має часник.

Часник чудово дезінфікує травний тракт