Кокосова олія містить насичені жири, які можуть підняти рівень "поганого" холестерину (ліпопротеїну), запевняють експерти, передає ВВС Україна.

Читайте також: Чим замінити тваринний білок в раціоні: корисні поради

Останнім часом, кокосову олію називають корисною їжею. Дехто запевняє, що жир в ній може бути кращим для людей, ніж інші насичені жири.

Проте, в Асоціації серця заявляють, що для цього немає якісних досліджень.

За даними Асоціації, 82% жирів у кокосовій олії є насиченими. Це більше, ніж у масла (63%), яловичого жиру (50%) та сала (39%).

Дослідження показують, що це може збільшити рівень "поганого" холестерину. Що у свою чергу може закупорювати артерії і збільшити ризик серцевих захворювань та інсульту.

Фахівці радять обмежувати вживання насичених жирів, замінивши їх на ненасичені рослинні олії – оливкову та соняшникову.

"Для здорового харчування і для здоров'я вашого серця потрібно скорочувати не просто споживання жиру, а саме певного його типу… Ми рекомендуємо замінити насичені жири в раціоні ненасиченими. Використовувати олію замість вершкового масла і вибирати такі продукти, як авокадо, жирну рибу, горіхи та насіння, замість продуктів з високим вмістом насичених жирів – таких як тістечка, печиво, шоколад та жирне м'ясо", – розповіла Вікторія Тейлор з Британської Фундації Серця.