Як пише Сosmo, щоб не шкодити здоров’ю потрібно знайти повноцінну заміну тваринним білкам. Головними джерелами легкозасвоюваного рослинного білка є бобові, горіхи, гриби, насіння.
Бобові можна назвати лідерами серед рослинних продуктів, багатих білками. Включіть в раціон страви з сочевиці, гороху, квасолі. Щоб допомогти організму переробити рослинний білок, страви з бобових бажано поєднувати зі свіжою зеленню і невеликою кількістю злакової їжі. Наприклад, з пісним хлібом зі злаками, пророщеною пшеницею.
Бобові багаті на рослинний білок
Читайте також: Петрів піст 2017: календар харчування на кожен день
Ще одним продуктом із сімейства бобових є арахіс, хоча багато хто помилково називають його горіхом. Крім білка, в арахісі містяться поліненасичені жирні кислоти і жири. Але пам’ятайте, що арахіс – досить калорійний продукт. Щоб не набрати зайві кілограми, вживайте його зі свіжими овочами.
Чергуйте страви з бобових з кашами. Вибір традиційних і екзотичних круп настільки широкий, що ви не втомитеся від одноманітності.
Соя багата білком, який повністю засвоюється організмом. Тому включіть в меню соєву їжу, наприклад, тофу, чи соєве молоко. Але вживайте сою в невеликій кількості, так як вона може викликати алергію.
Тофу містить білок, який повністю засвоюється