Про це повідомила виконуюча обов'язків глави Міністерства охорони здоров'я України Уляна Супрун.
Читайте також: Чи можна викликати сімейного лікаря додому: пояснення Супрун
Вона зазначила, що чорна ікра отримується з дуже рідкісних осетрових риб, які наразі перебувають на межі вимирання. Вилов осетрових заборонено у всіх країнах Причорномор’я. В Україні також усі види осетрових – стерлядь, білуга, російський осетр та інші – занесені до Червоної книги. Головною загрозою для осетрів є браконьєрський вилов цієї риби, головним чином заради їхньої ікри.
Наприклад, ікра лососевих риб (червона ікра), а також ікра лобаня та минтая мають схожий вміст білків і незамінних амінокислот. За вмістом заліза та фосфору червона ікра майже не поступається чорній, а за вмістом кальцію та магнію навіть переважає.
Червона ікра не поступається чорній за корисними властивостями
Також червона ікра нічим не поступається чорній і за вмістом вітамінів. М’ясо деяких риб (наприклад, тунця), а також печінка тваринного походження містить набагато більше вітаміну А. Щодо вітаміну Е, то його можна знайти в достатній кількості в соняшниковій олії. Вміст білків є значним і в інших рибних продуктах – м’ясі та печінці, навіть в консервованому вигляді.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.