Під час експерименту вчені дослідили вплив діоксиду титану на кишківник гризунів, пише New Atlas.

Читайте також: Що може вберегти від раку легень та товстої кишки

Виявилося, що харчова добавка не змінює видовий склад кишкових бактерій безпосередньо. Але вона може впливати на активність певних генів, що контролюють стан слизової оболонки. При цьому вона сприяє формуванню бактеріальних плівок. Вони призводять до запальних процесів і раку товстого кишківника.

Однак дослідники зазначають, що поки рано говорити про те, що добавка Е171 становить небезпеку для організму людей. На думку фахівців, необхідно провести низку досліджень. Вчені також закликали посилити контроль за використанням всіляких харчових добавок.

Е171 застосовується в харчовій промисловості для відбілювання в майонезі, жувальних гумках, молоці, рибних консервах, хлібобулочних виробах та інших продуктах.

З січня 2020 року у Франції не будуть виробляти або імпортувати харчові продукти, в яких присутня харчова добавка E171.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.