Про це вона зазначила на сторінці у Facebook.
Читайте також: Дієтолог пояснила, від чого залежить здоров’я людини
Біофлавоноїди або вітамін Р – це сполуки, які мають високий рівень біологічної активності. Саме ця група сполук допомагають вітамінам бути активними в організмі. До прикладу, завдяки біофлавоноїдам вітамін С проявляє корисні властивості.
Вітамін Р має протизапальний, протираковий, спазмолітичний та противиразковий ефекти. Біофлавоноїди сповільнюють руйнування сполучної тканини ферментом гіалуронідазою.
Група сполук суттєво продовжує термін роботи судин та сприяє молодості організму.
Біофлавоноїди містяться у різнокольорових рослинних продуктах – ягодах, верхніх шарах, шкірці овочів та фруктів. Основні джерела: чорні ягоди, червоні ягоди, овочі, фрукти та зелений чай, гречка, бурий рис, оливкова олія, тощо.
Дієтолог зазначила, що такі сполуки засвоюються погано, тому їх потрібно споживати щодня з кожним прийомом їжі.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.