Стиглі помідори чудово захищають від ламкості кісток завдяки високому вмісту антиоксидантів і концентрації лікопену, передає "Країна Здоров'я".
Читайте також: Що потрібно їсти після 40 років: прості секрети довголіття
Томати уповільнюють процес старіння клітин організму та здатні запобігати розвитку ракових пухлин. Зокрема, знижується ризик раку передміхурової залози, легенів, підшлункової залози і молочної залози.
Дієтолог Світлана Фус у Facebook зазначає, що однозначно помідори в рейтингу найбільш корисних продуктів. А все завдяки вмісту лікопену, який не синтезується в організмі людини, а поступає тільки з їжею.
Цей пігмент з групи каротиноїдів надає яскраво червоного або помаранчевого кольору овочам і фруктам. В залежності від сорту помідорів, лікопену в них міститься від 5 до 50 мг/кг.
Рекомендовано, щоб в денний раціон входило не менше 5 - 7,5 мг лікопену.
А от їсти помідори слід обережно людям з алергією на продукти з яскравим забарвленням, при захворюваннях нирок, подагрі, підвищеній кислотності шлунку, виразці і гастриті.
Корисні властивості помідорів
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.