Вчений Джозеф Фьорт провів метадослідження, порівнявши результати 16 експериментів. В цілому в них взяли участь понад 45 000 респондентів, у більшості з яких не була діагностована клінічна депресія, але спостерігалося депресивний стан, пише EurekAlert.

Читайте також: Як кисла їжа змінює людей: результати дослідження

Коли людина споживає менше жирів і фастфуду, а більше овочів і клітковини – це позитивно позначається на її психічному здоров'ї, йдеться в роботі. Хороші новини в тому, що будь-які здорові харчові звички, а не особлива дієта, служать для профілактики депресії. У поєднанні з фізичною активністю ефект поліпшується.


Здорове харчування зменшує ризик винекнення депресії//pixabay.com

Цікаво, що у жінок зв'язок між способом життя і здоров'ям виявився сильнішим, ніж у чоловіків, але вчені поки не знаходять причин цього. Надалі вони розраховують з'ясувати, як раціон впливає на стан пацієнтів з психічними розладами, які вимагають клінічного лікування.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.