Щоб уникнути накопичення зайвої ваги під час вагітності – потрібно організувати правильне харчування, передає "Наша мама".
Читайте також: Подушка для вагітних: у чому перевага
1. Жінці у звичайному стані потрібно близько 2000 ккал, вагітній – 3000 ккал. Якщо жінка відрізняється інертністю і веде малорухливий спосіб життя, то потреба в обсязі енергії зменшується.
2. Більше енергії вагітній потрібно у другому триместрі, а не в першому.
3. Під час вагітності жінка має стежити за своїм раціоном, який відрізняється від правил харчування для всіх. Адже раціон повинен бути правильним і збалансованим, а продукти, з яких готується їжа, мають бути багатими на вітаміни, живильні мікроелементи та інше.
4. Що не можна вживати під час вагітності:
- газовані напої;
- фаст-фуди, чипси і сухарики;
- копчені, гострі, солоні, мариновані, консервовані продукти;
- консерви промислового виробництва.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.