Про це розповіла дієтолог Галина Незговорова, передає "Обозреватель".
Читайте також: Назвали причину алкогольної залежності
Як зазначає фахівець, міцні алкогольні напої – занадто велике навантаження для печінки.
"Що стосується алкоголю, ми можемо дозволити дуже невелику кількість, і це повинно бути вино. Наприклад, якщо це якісне вино, біле або червоне, це має бути приблизно два грами на кілограм нормальної ваги. І не більше", – зауважила вона.
Водночас дієтолог наголошує, що вживати навіть, здавалося б, "нешкідливий" алкоголь слід за повної відсутності хронічних хвороб.
Якщо є у Вас є, не дай бог, хвороби серцево-судинної системи, слід подумати 10 разів, чи треба вживати алкоголь,
– додає Галина Незговорова.
Також експерт категорично не рекомендувала зігріватися алкоголем у період настання холодів.
"За перепадів температури, коли людина вживає алкоголь, а потім ще й намагається зігрітися, нерідко можна потрапити до реанімації з погіршенням самопочуття та здоров'я", – констатувала вона.
Нагадаємо, раніше у Міністерстві охорони здоров’я України заявляли, що безпечної дози алкоголю не існує взагалі, а існує лише пряма залежність між дозами алкоголю та розвитком небезпечних хвороб.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.