Про це пише портал 24apteka.

Читайте також: Вчені розробили рідину, що забарвлює ракові клітини

1. Їсти менше червоного м’яса

Та продуктів його промислового перероблення. Дослідження вчених підтверджує, що вегетаріанці хворіють на рак у два рази рідше, ніж любителі м’яса. Навіть дієтичне м'ясо індички містить канцерогени.

2. Частіше харчуватися стравами з риби

У рибі міститься корисні жирні кислоти Омега-3. Лікарі зазначають, що потрібно віддати перевагу морським видам. Добрим джерелом йоду, що перешкоджає розвитку раку, є тріска, палтус, хек.

3. Рослинні продукти

Та тільки ті, що не піддаються термічній обробці – овочі, фрукти та зелень. Ризик раку можна вдвічі знизити при вживанні цих продуктів.

4. Відмова від алкоголю

Дослідники зазначають, що відмовившись від цих двох поганих звичок, людина забезпечує захист від злоякісних пухлин. Деякі дослідження стверджують, що така відмова скорочує ризик виникнення раку до 70%.

 Відмова від алкоголю
Відмова від алкоголю

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.