1. Одним з таких продуктів є яйця, передає Тochka.net. Яєчна шкаралупа не зберігає вміст від перепаду температур, тож вона може тріснути та стати "раєм" для розмноження шкідливих бактерій. Окрім того, яйце втрачає свою структуру і смак.
Читайте також: Яка зелень є найкориснішою в осінній період
2. З молочних продуктів небажано заморожувати йогурти, кефір, сметану, різні м'які сири, зокрема, вершковий, консистенція якого при розморожуванні втрачається. А ще не можна повторно заморожувати грудне молоко, яке втратить свої цінні якості.
3. Майонез та інші соуси на основі крохмалю, борошна та яєць після розморожування розшаровуються на складові частини, змінюють свою структуру і будуть непридатними до вживання в їжу, та й просто несмачними.
4. Овочі з високим вмістом вологи втрачають консистенцію, вітаміни та смак. Тож не варто заморожувати огірки, помідори, латук, салат, редиску, редьку, картоплю, капусту, цибулю і часник.
5. Водянисті, переспілі, підбиті, м'які ягоди не варто заморожувати. Це стосується полуниці, малини, кавуна. Якщо хочеться поласувати вітамінною ягідкою, краще заморозити її у вигляді пюре з цукром.
6. Консервація за правилами зберігання не передбачає температуру заморозки. А рідина в бляшанці розширюється і може розірвати банку, хіба що перекладете вміст банки у герметичний посуд.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.