Миття фруктів і овочів захищає людину від зараження бактеріями сальмонели, кишкової палички та лістерії, передає Мedikforum.

Читайте також: Топ-9 продуктів, які допоможуть зняти запалення в організмі

Зі слів фахівця в області здорового харчування з Університету Огайо Дрю Паттерсона, кавун треба мити не менше 10 секунд.

Фрукти, з яких треба знімати шкірку, мити взагалі не потрібно

Фрукти і овочі з пористим покриттям треба мити проточною водою протягом 10-20 секунд. Це стосується огірків, полуниці та овочів, що мають коріння, зокрема, зеленої цибулі.

Яблука достатньо мити всього 5-10 секунд. А фрукти, з яких треба знімати шкірку (апельсини і банани) – їх мити взагалі не потрібно, адже бактерії через таку шкірку просто не проникнуть. Особливо ретельно треба мити овочі і фрукти, зібрані з землі.

Найретельніше варто мити овочі і фрукти, зібрані з землі

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.