А оскільки липень – це сезон свіжих овочів та фруктів, тому потрібно знати, які плоди можна вживати безпечно для здоров'я, пише ТСН.
Читайте також: Чому не можна їсти сиру ранню моркву: пояснення експерта
Люди можуть не перейматися і купувати листову капусту, огірок, баклажан, кукурудзу, часник, кабачок та помідор.
З фруктів безпечно вживати ківі, диню, персик та сливу. У липні купуйте такі ягоди: чорницю, вишню, ожину, кавун та фізаліс.
Експерт Олена Сидоренко попереджує, що надто гарний вигляд плодів може свідчити про великий вміст небезпечних для здоров’я консервантів – нітратів, пестицидів та гербіцидів.
Щоб впевнитися у якості товару споживач може вимагати від продавця декларацію виробника. Про ненатуральність може свідчити термін споживання понад одну добу.
Не варто споживати у липні моркву, перець, селеру та зелену квасолю.
До слова, у раціоні кожної людини обов’язково повинні бути свіжі фрукти та овочі та кисломолочні продукти, останні можуть ефективно зміцнити судини.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.